Världen bör upplevas från hästryggen

Turridning


Vi vill att känslan när man rider hos oss ska vara att man "rider en tur med sina vänner på sina egna hästar". Därför vill vi hålla grupperna små och tar emot max 4 personer åt gången på turridning. Vi passar bara för erfarna ryttare då vi har stora, pigga och självständiga hästar. Bara vana ryttare som kan rida självständigt och i god balans. Läs bra att veta samt förtydligandet längst ner på denna sida ang ridkunskap.Höstritt 14 Oktober

Hösten är en magisk tid i Söderåsens Nationalpark, och på Tostarp Bed'n Ride bjuder vi in till en oförglömlig höstritt genom den färgsprakande naturen. I mitten Oktober brukar naturen vara fantastiskt vacker. Vår höstritt är en perfekt upplevelse för både rutinerade ryttare och de som vill ta med sina egna hästar. Vi har plats för fyra ryttare på våra egna hästar (passar bara rutinerade ryttare) och har plats för 6 transporter för ryttare som vill ta med sina egna hästar. Eventuellt kan jag lösa mer parkering om platserna tar slut. Detta är en chans att utforska de vackra omgivningarna i nationalparken och samtidigt slippa hålla koll själv på vart man får och inte får rida. Priset för att rida på våra hästar är 1300 kronor, för ryttare som kommer med egna hästar kostar det 500 kronor.
Vi kommer att spendera fyra härliga timmar utomhus och göra en välbehövlig fikapaus ungefär halvvägs. Så ta med dig hästen och följ med oss på en tur där vi njuter av hösten i Söderåsens Nationalpark. Vi ser fram emot att välkomna er till en fantastisk dag i sadeln! Vi ska sitta i sadeln kl 10.30 så ryttare med egen häst ska vara klara att sitta upp då ungefär. Ryttare som ska delta på våra hästar träffas i stallet 9.30 för val av häst och göra iordning hästarna.

Varmt välkommen att komma och rida ut med oss


Presentkort & 5-kort

Den perfekta presenten till den hästintresserade. 

5-kort gäller för 5 turer som kostar upp till 900:-. Värdet är 4500:- och 5-kortet kostar 3700:-.

Kan användas på alla turer perioden September till sista Mars, vill man rida längre tur går det bra men då betalar man mellanskillnaden från 900:-. Kortet kan användas max en gång per dygn. Kortet köps och används i vårt bokningssystem.


 

Lugna turen 550 kr

Lugna turen tar ca 1h och är 6km lång. Vi rider mestadels i skritt och tar en långsammare trav eller galoppsträcka. Vi rider i bokskogen och turen är vacker och kuperad. Denna turen är för dig som vill komma ut på en rogivande lugn tur i Nationalparken. Ett välgörande skogsbad till häst.


Kvällstur 600 kr

Tillgänglig vardagskvällar April-Oktober. Ca 7km lång tur där vi rider 1h 15 min-1,5h i Söderåsens Nationalpark. Tid varierar utifrån vilken vilket tempo vi håller. 


Kopparhatten 650 kr

Ca 1h och 15 min aktiv ridning, varierat tempo och kuperad terräng. Ca 9km med några fina trav och galoppsträckor men mycket klättring och vacker utsikt. Vi rider på de fina ridvägarna i Söderåsens nationalpark upp till Kopparhatten där de som vill kan sitta av och gå och titta på utsikten. Därefter rider vi hemåt igen genom den vackra bokskogen.


Tempoturen 750 kr

Ca 1,5h aktiv ridning varierat tempo i 11 km. Mycket klättring och flera fina sträckor som bjuder till galopp.


Härsnäsdammarna 850 kr

Tur på ca 2h aktiv ridning i varierad och kuperad terräng. En hel del klättring och väldigt fina och långa trav och galopp sträckor. 11.5km med bra klättring för hästarna och vacker natur att njuta av. Då denna tur är väldigt kuperad så är det även långa skrittsträckor.


Skogsrundan 900 kr

Tur som tar ca 2,5h aktiv ridning i varierad skog, både bok, björk och barrskog i kuperad terräng. Vi passerar gammalt åkerlandskap med stengärden, flera fina och långa trav och galoppsträckor. Vi rider till största delen i Söderåsens nationalpark men även en sträcka utanför. Turen är ca 13km lång.


Kvärkskogen 1200kr

Turen tar ca 3h och 15 min beroende på tempo. Vi rider i varierad terräng förbi Skäralid, Kopparhatten till Kvärkskogen som vi rider runt. Jättevacker natur, fina ridvägar och bitvis fantastisk utsikt då delar av ridvägen går jäms med en ravin. Turen är 20km så beroende på hur mycket vi galopperar tar det 3-3.5h i sadeln. Det är många fina galoppsträckor på denna tur.


Ugglerödsdalen - 1250kr

Denna mysiga tur är ca 3h och 15 min aktiv ridning. Vi kommer att rida en mycket fin slinga mellan Skäralid och Röstånga på 21km och naturen är kuperad och väldigt vacker. Mycket klättring och ett par riktigt långa galoppsträckor.


Klåveröd 1375kr

Tur på ca 3,5 aktiv ridning i varierat tempo igenom Söderåsens Nationalpark och bort till Klåveröds strövområde. 22km där vi passerar allt från bokskog, beteslandskap med stengärdsgårdar till barrskog som tagen ur John Bauers Bland tomtar och troll.

Varierad terräng med allt från breda grusvägar till steniga skogsstigar.Förtydligande gällande ridning då vi senaste tiden haft en del bokningar av personer som inte har haft rid/hästvana. Vänligen läs allmänna villkor innan du bokar.

 
Man måste kunna rida självständigt i alla gångarter och kunna hålla balansen på en häst i alla gångarter utan att behöva hålla i man eller sadel. Vi tar uteslutande emot vana ryttare. Att ha ridit lektioner ett par terminer, varit på turridning ett fåtal gånger gör en inte till en rutinerad ryttare. Kan man inte rida balanserat i alla gångarter (det är våran bedömning som gäller) är det avsittning och promenad tillbaka till stallet. Vi återbetalar ej avgift för ryttare som kommit utan ridkunskap då man har bokat upp en tid som vi inte kan fylla med så kort varsel. 

Det är för din säkerhet och för våra hästars säkerhet.  Hästarna är snälla att rida men är inte för nybörjare.

Bokad tid = er ankomsttid. Kommer ni för tidigt kanske vi inte är hemma så försök att inte komma i allt för god tid. (Det händer att folk kommer i väldigt god tid innan bokad tid. Vi tar in och börjar göra iordning hästarna den tiden ni har bokat). 

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Turerna är prissatta efter hur lång sträcka vi rider. Därför kan vissa turer som tar ungefär lika lång tid vara olika prissatta. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är beräknat ca tid i sadeln. Rider vi långsamt tar det längre tid, travar och galopperar vi mycket kan tiden i sadeln bli kortare.

Läs  "att läsa innan bokning" innan du bokar, för kunskapsnivåer,  avbokningsregler, viktgränser mm.