Våra Turer


Bokad tid = er ankomsttid. Kommer ni för tidigt kanske vi inte är hemma så försök att inte komma i allt för god tid. (Det händer att folk kommer 40 min innan bokad, men vi börjar göra iordning hästarna den tiden ni har bokat). 

Under semestertider kan vi även lägga ridpaketen under vardagar. Vill man har ett annat upplägg är man välkommen att kontakta oss för en offert.

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Turerna är prissatta efter hur lång sträcka vi rider. Därför kan vissa turer som tar ungefär lika lång tid vara olika prissatta. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är beräknat ca tid i sadeln. Rider vi långsamt tar det längre tid, travar och galopperar vi mycket kan tiden i sadeln bli kortare.

Läs  "att läsa innan bokning" innan du bokar, för kunskapsnivåer,  avbokningsregler, viktgränser mm.


Presentkort


Turridning

Kopparhatten 550 kr

Strax över en timme aktiv ridning, varierat tempo och kuperad terräng. Många fina trav och galoppsträckor. Vi rider på de fina ridvägarna i Söderåsens nationalpark upp till Kopparhatten och tittar på utsikten och sedan hemåt igen genom den vackra bokskogen.

Liakroken 700 kr

Ca 1,5h aktiv ridning varierat tempo och flera fina sträckor som bjuder till galopp.

Kvällstur 700 kr

Tillgänglig vardagskvällar April-Oktober. Vi rider 1,5h-1h45min i Söderåsens Nationalpark. Tid och sträcka varierar utifrån vilken runda vi rider.

Skogsrundan 800 kr

Tur som tar ca 2h aktiv ridning i varierad skog, både bok, björk och barrskog, kuperad terräng, vi passerar gammalt åkerlandskap med stengärden, väldigt fina och långa trav och galopp sträckor. Vi rider till största delen i Söderåsens nationalpark men även en sträcka utanför.

Härsnäsdammarna 800 kr

Tur på ca 2h aktiv ridning i varierad och kuperad terräng, en hel del klättring och väldigt fina och långa trav och galopp sträckor. Bra klättring för hästarna och vacker natur att njuta av.

Skäralid 900 kr

Ca 2,5 aktiv ridning, varierat tempo med väldigt vacker natur och den längsta galoppsträckan som finns på någon av våra turer. I övrigt så är det en hel del klättring både upp och ner. Vi rider på de fina ridvägarna i Söderåsens nationalpark och turen går uteslutande i bokskogen. Namnet Skäralid kommer ifrån att vi rider i närområdet på båda sidorna om ravinen och ser flera delar i parken i Skäralids närmiljö.

Kvärkskogen 1100kr

Turen tar ca 3h  beroende på tempo, vi rider i varierad terräng förbi Skäralid, Kopparhatten till Kvärkskogen som vi rider runt, Jättevacker natur, fina ridvägar och bitvis fantastisk utsikt då delar av ridvägen går jäms med en ravin.

Klåveröd 1150kr

Tur på ca 3h och 15 min aktiv ridning varierat tempo igenom Söderåsens Nationalpark och bort till Klåveröds strövområde. Varierad natur med allt från bokskog, beteslandskap med stengärdsgårdar till barrskog som tagen ur John Bauers Bland tomtar och troll.

Varierad terräng med allt från breda grusvägar till steniga skogsstigar.

Ugglerödsdalen - 1250kr

Denna mysiga tur är ca 3,5h aktiv ridning. Vi kommer att rida en mycket fin slinga mellan Skäralid och Röstånga och naturen är kuperad och väldigt vacker. Mycket klättring och ett par riktigt långa galoppsträckor.

Nationalparkstur 1600kr

Ca 4,5-5h aktiv ridning, detta är vår längsta tur, kuperad terräng och många långa trav och galoppsträckor men för hästarnas skull är det till största del skritt då turen är lång där vi njuter av naturen. Vi rider både i bokskogen, i beteslandskap och en del barrskog. Vi har med oss fika och stannar för några bensträckare och en kortare fikapaus efter vägen. Tiden för denna tur kan variera beroende på hur långa stopp vi gör. Semesterpaket

Vi skräddarsyr gärna ett paket åt er, här nedan kommer några färdiga. För offert på annat upplägg maila medspecificerade önskemål till info@bednride.se

Ridsemester 1: 1 natt & 1 ridtur för 2 personer 3500 kr

Incheckning kl 17.

Dag 1: Ni har egentid och lagar middag i lägenheten alternativt hämtar mat från Ljungbyhed.

Dag 2: Samling i stallet kl 10, 3h ridtur, fika i skogen. Utcheckning kl 15. Möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.

Självhushåll, inkl sängkläder och badlakan, totalpris för 2 personer 3500:-.


Ridsemester 2: 1 natt & 2 ridturer för 2 personer 5500 kr

Incheckning kl 12.

Dag 1: Samling i stallet 12,30. 3h Ridtur, efter ridningen har ni egentid och lagar middag i lägenheten alternativt hämtmat från Ljungbyhed som har ett par Pizzerior och en Thai restaurang 3 km från gården.

Dag 2: Samling i stallet kl 10, 3,5h ridtur, fika i skogen. Utcheckning kl 15. Möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.

Självhushåll, inkl sängkläder och badlakan, totalpris för 2 personer 5500:-.


Ridsemester 3: 2 nätter & 2 ridturer för 2 personer 6800 kr

Incheckning kl 17.

Dag 1: Ni lagar middag i lägenheten alternativt hämtmat från Ljungbyhed som har ett par restauranger 3 km från gården.

Dag 2: Samling i stallet kl 10, 3h ridtur, fika i skogen, efter ridningen njuter ni av den fina naturen eller passar på att åka på en utflykt, på kvällen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar kvalitetstid ihop.

dag 3: Samling i stallet kl 10, 3,5h ridtur, fika i skogen. Utcheckning och hemfärd kl 15.

Självhushåll, inkl sängkläder och badlakan, totalpris för 2 personer 6800:- .


Ridsemester 4: 2 nätter & 3 ridturer för 2 personer 8600 kr

Incheckning kl 12

Dag 1: Samling i stallet kl 13-16 beroende på årstid och hur länge det är ljust, 2h ridtur. Efter ridturen lagar eller hämtar ni en mysig middag i och spenderar kvalitetstid ihop.

Dag 2: Samling i stallet kl 10, 3,5h ridtur, fika i skogen, efter ridningen kan nu utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar ytterligare kvalitetstid ihop.

dag 3: Samling i stallet kl 10, 3h ridtur, fika i skogen. Utcheckning och hemfärd kl 15.

Självhushåll, inkl sängkläder och badlakan, totalpris för 2 personer 8600:-.


Boende

Lägenhet med plats för upp till 4: 1300 kr 

Självhushåll, inkl. Sängkläder och badlakan, pris/natt. Plan två i utan hiss.


För dig med egen häst

Guidad Ridtur söderåsens naturreservat på egen häst (pris per ekipage)

Kopparhatten 200 kr

Liakroken 250 kr

Kvällstur 250 kr

Skogsrundan 300 kr

Härsnäsdammarna 300 kr

Skäralid* 350 kr

Liagården* 350 kr

Kvärkskogen* 400 kr

Klåveröd* 400 kr

Ugglerödsdalen* 450 kr

Heldagstur* 500 kr


*För tur på 2,5h eller mer behöver man vara minst 3 ekipage.


Gästbox eller Gästhage 300 kr/häst

På förfrågan när våra hästar går på bete (Juni-Augusti) kan vi erbjuda gästbox/gästhage till övernattande gäster som vill ha med egen häst och rida guidade turer. 

Det ingår hö och strö, men skötsel ansvarar man själv för. Besökande hästar skall vara friska och fullt vaccinerade samt ha med sina pass. Pris per häst och natt. Har man med flera hästar behöver dessa kunna gå i samma hage.

Hästar som inte är friska får inte komma på besök pga smittorisk. Egendom förstörd av besökande häst (tex rivet stängsel / söndersparkad box) debiteras hästägaren innan avfärd. Innan avfärd skall lånad box/ hage vara mockad och forderrester borttagna.Större Grupper / Ovana ryttare & Barn

Vi får många förfrågningar ang turridning för större grupper , då vi inte har tillräckligt många hästar för att mer än 2 personer på turridning. Då vi inte heller kan ta nybörjare så så hänvisar vi alla större grupper samt ovana ryttare till Söderåsens Turridning.

Förfrågningar av ridning för barn och ponnyridning förekommer också ofta. Det kan vi inte heller hjälpa till med och vi hänvisar till Danneborg.  

BOKA NU