Upplev Skåne från hästryggen

Turridning i Skåne


Vi vill att känslan när man rider hos oss ska vara att man "rider en tur med sina vänner på sina egna hästar". Därför vill vi hålla grupperna små och tar emot max 4 personer åt gången på turridning. Vi passar bara för erfarna ryttare då vi har stora, pigga och självständiga hästar. Vi kan bara ta emot vana ryttare som kan rida självständigt och i god balans. Vi har dressyrsadlar på alla våra hästar så man sitter bekvämt även på långturen. Boka din ridtur online.

Läs "Bokningsregler" innan du bokar, för kunskapsnivåer, avbokningsregler, viktgränser mm. 


Boka med Epassi

När du har genomfört ditt köp hos Epassi mailar du din bekräftelse till info@bednride.se så kommer vi att skicka en kod till dig som du kan använda för att boka en ridtur i vårt bokningssystem.


Presentkort 

Presenttips för ryttaren – ge bort ett presentkort på turridning

Den perfekta presenten till den hästintresserade. 

Priser för ridturer

Vardagsturen  550̶ ̶k̶r̶   8 April till 30 April endast 400:-/person

Lite vardaxslyx! Unna dig en stunds avkoppling mitt i veckan. Turen bjuder på varierat tempo och cirka en timmes ridning. Det perfekta sättet att koppla av och ladda batterierna mitt i veckan. Upplev Söderåsens Nationalpark från hästryggen och njut av en stunds avkoppling.


Lugna turen 600 kr

Lugna turen tar dig på en fridfull resa genom Söderåsens Nationalparks bokskogar. Med en sträcka på cirka 6 km och en tid på ungefär en timme är detta det perfekta sättet att uppleva harmoni och avkoppling till häst. Det är huvudsaklig skritt men om man vill en korta sträcka med trav eller galopp.  Nuta av den vackra naturen och den varierande terrängen, med sina mjuka kullar och djupa dalar. Ge dig själv ett riktigt skogsbad till häst.


Kopparhatten 700 kr

Skogsrundan tar dig med på en aktiv ritt genom Söderåsens Nationalparks förtrollande landskap. Under cirka 1,5 timmar får du uppleva varierat tempo och kuperad terräng på en sträcka av cirka 9 km. Med några fina avsnitt av trav och galopp får du också chansen att njuta av klättringar och enastående utsikter. Ritten tar oss längs de välskötta ridvägarna i nationalparken. Vi rider upp till Kopparhatten där de som önskar kan stitta av och gå och se på utsikten. Därefter fortsätter vi vår färd genom den förtrollande bokskogen tillbaka hemåt. En hästritt som erbjuder både spänning och skönhet i Söderåsens magiska omgivningar.Tempoturen 800 kr

Tempoturen tar dig med på en fartfylld ritt genom Söderåsens Nationalparks fantastiska landskap. Under cirka 1,5 timmar kommer du att uppleva aktiv ridning med varierat tempo längs en sträcka på 11 km. Med mycket klättring och flera fina sträckor som bjuder in till galopp, kommer du att känna pulsen stiga och adrenalinet flöda. Upplev kupperad terräng och njut av spänningen medan du rider genom den hisnande naturen. En upplevelse som passar dig som söker fart och spänning i Söderåsens unika miljö.


Skogsrundan 950 kr

Upplev en 2-2,5 timmars ritt (tid beroende på tempo) genom Söderåsens Nationalparks fascinerande landskap. Med varierande skogstyper och en kuperad terräng, erbjuder denna tur en härlig upplevelse. Passera genom historiska områden med forntida stengärden och vacker bokskog.  Flera fina trav- och galoppsträckor längs vägen.
 

Kvärkskogen 1300kr

Upplev en spännande ritt runt Kvärkskogen som tar cirka 3 timmar och 15 minuter, beroende på tempo. Utforska den varierade terrängen när vi rider förbi Kopparhatten och fortsätter till Kvärkskogen, som vi rider runt. Njut av den vackra naturen, de fina ridvägarna och de fantastiska utsikterna längs vägen, särskilt när vi följer ravinen. Med en sträcka på 20 km och många galoppsträckor blir det en spännande upplevelse.


Nationalparkstur 1750kr

Vår längsta tur är en naturskön ritt genom Söderåsen. Det är inte säkert att vi håller oss uteslutande i Nationalparken utan vi kanske ger oss ut på äventyr utanför nationalparken.

Vi kommer att spendera 4h i sadeln med aktiv ridning så denna tur rekommenderar vi att man bara bokar om man har hyfsad fysik. 4h i sadeln känns i kroppen. när det är så lång tur blir det såklart en hel del skritt, men självklart finns det även fina trav och galoppsträckor efter vägen.

Det ingår en kortare fikapaus på stående fot på denna tur. vi rekommenderar även att man tar med midje eller benväska med en vatttenflaska om man blir törstig efter vägen.

Upplev det bästa av Söderåsen på breda grusvägar och steniga skogsstigar och låt dig förtrollas av den sagolika atmosfären. Det här är en perfekt tur för naturälskande ryttare. 

Går inte att boka i mitten av Juli - mitten av Augusti när det är som varmast.


För ovana ryttare rekommenderar vi Söderåsens Turridning som erbjuder turridning för nybörjare / ovana ryttare. De har superfina Nordsvenskar och Haflingers och rider i Söderåsens Nationalpark de med.


Förtydligande gällande ridning då vi senaste tiden haft en del bokningar av personer som inte har haft rid/hästvana. Vänligen läs allmänna villkor innan du bokar.

 
Man måste kunna rida självständigt i alla gångarter och kunna hålla balansen på en häst i alla gångarter utan att behöva hålla i man eller sadel. Vi tar uteslutande emot vana ryttare. Att ha ridit lektioner ett par terminer, varit på turridning ett fåtal gånger gör en inte till en rutinerad ryttare. Kan man inte rida balanserat i alla gångarter (det är våran bedömning som gäller) är det avsittning och promenad tillbaka till stallet. Vi återbetalar ej avgift för ryttare som kommit utan ridkunskap då man har bokat upp en tid som vi inte kan fylla med så kort varsel. 

Det är för din säkerhet och för våra hästars säkerhet.  Hästarna är snälla att rida men är inte för nybörjare. Vi är även noga med viktgränserna på våra hästar.

Bokad tid = er ankomsttid. Kommer ni för tidigt kanske vi inte är hemma så försök att inte komma i allt för god tid. (Det händer att folk kommer i väldigt god tid innan bokad tid. Vi tar in och börjar göra iordning hästarna den tiden ni har bokat). 

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Turerna är prissatta efter hur lång sträcka vi rider. Därför kan vissa turer som tar ungefär lika lång tid vara olika prissatta. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är beräknat ca tid i sadeln. Rider vi långsamt tar det längre tid, travar och galopperar vi mycket kan tiden i sadeln bli kortare.

Läs  "Bokningsregler" innan du bokar, för kunskapsnivåer,  avbokningsregler, viktgränser mm.