Ta med din bästa vän på äventyr

Tostarp Bed´n Ride arrangerar guidade ridturer i och runt den vackra naturen vid Söderåsens nationalpark för dig med egen häst. 

Vi är noga med att anpassar ridturen efter just era önskemål, men du måste kunna hantera din häst i alla gångarter. Det är en hel del klättring och finns många underbara sträckor för galopp. 

Det kan vara bra att ha brösta på sin häst då det kommer att klättras lite så vi slipper stanna och sadla om ifall sadeln glider bakåt. 

Det går jättebra att kombinera turridning och guidad tur om man vill rida egen häst och ha med familj eller vän som inte har häst ut på tur. Det finns plats för upp till 6 hästtransporter. 

Se långt ner under fliken våra turer för priser och mer information.

Vi har ofta evenemang med guidade ridturer för dig med egen häst, mer information om dessa finns på vår facebooksida. Planerade event just nu är en höstritt. Mer information om den nedan.

Höstritt 14 Oktober

Hösten är en magisk tid i Söderåsens Nationalpark, och på Tostarp Bed'n Ride bjuder vi in till en oförglömlig höstritt genom den färgsprakande naturen. I mitten Oktober brukar naturen vara fantastiskt vacker. Vår höstritt är en perfekt upplevelse för både rutinerade ryttare och de som vill ta med sina egna hästar. Vi har plats för fyra ryttare på våra egna hästar (passar bara rutinerade ryttare) och har plats för 6 transporter för ryttare som vill ta med sina egna hästar. Eventuellt kan jag lösa mer parkering om platserna tar slut. Detta är en chans att utforska de vackra omgivningarna i nationalparken och samtidigt slippa hålla koll själv på vart man får och inte får rida. Priset för att rida på våra hästar är 1300 kronor, för ryttare som kommer med egna hästar kostar det 500 kronor.
Vi kommer att spendera fyra härliga timmar utomhus och göra en välbehövlig fikapaus ungefär halvvägs. Så ta med dig hästen och följ med oss på en tur där vi njuter av hösten i Söderåsens Nationalpark. Vi ser fram emot att välkomna er till en fantastisk dag i sadeln! Vi ska sitta i sadeln kl 10.30 så ryttare med egen häst ska vara klara att sitta upp då ungefär. Ryttare som ska delta på våra hästar träffas i stallet 9.30 för val av häst och göra iordning hästarna. 

Varmt välkommen att komma och rida ut med oss

Presentkort

Den perfekta presenten till den hästintresserade.

Tempoturen
Tempoturen

Guidad Ridtur Söderåsens Nationalpark på egen häst

Absolut enklast är att du bokar in dig i bokningssystemet på ridning med egen häst och får plats på den turridning som är bokad den dagen. Bokar man via hemsidan är det fast pris på 350:-. Vanligast är att man då kommer med på en tur 2-2,5h lång då det är vanligaste längden vi har på turridning. Men det händer att det är både längre och kortare turer. Skogsrundan är vår mest bokade tur.

Starttiden är då när de som kommer på turridning ska vara i stallet för att göra iordning hästarna, det brukar ta 30-45 minuter. 

Vill ni komma en sluten grupp med egna hästar och rida en specifik tur bokas det via vår via mail info@bednride.se. 

Priser är då enligt nedan.


Lugna turen 200 kr

Kopparhatten 250 kr

Kvällstur 250 kr

Tempoturen 275 kr

Härsnäsdammarna 350 kr

Skogsrundan 350 kr

Kvärkskogen* 400 kr

Ugglerödsdalen* 400 kr

Klåveröd* 475 kr (på denna tur betalar vi avgift till markägare per person, därav något högre pris)

*För tur på 2,5h eller mer behöver man vara minst 4 ekipage om man vill boka en sluten grupp.


Gästbox / GästHage

På förfrågan kan vi erbjuda gästbox/gästhage till övernattande gäster som vill ha med egen häst och rida guidade turer. Vi tar enbart emot besökande hästar för övernattning som även bokar guidade turer med oss.

Det ingår strö, men skötsel och grovfoder ingår inte utan det ansvarar man själv för. Besökande hästar skall vara friska och fullt vaccinerade samt ha med sina pass. Pris per häst och natt.

Hästar som inte är friska får inte komma på besök pga smittorisk. Egendom förstörd av besökande häst (tex rivet stängsel / söndersparkad/ sönderbiten box) debiteras hästägaren innan avfärd. Innan avfärd skall lånad box/ hage vara mockad och forderrester borttagna.