Våra hästar


Vi har fyra mycket trevliga hästar. Hästarna är pigga och framåt och ger en härlig ridkänsla. Alla rids varierat och tränas inom olika discipliner. Vi har ett halvblodsto som tränats hoppning, dressyr och fälttävlan (Ronga), ett fullblod som gått löp i Tjeckien och både hoppar och rids i dressyr (Hercules) samt två varmblod som efter karriärer på travbanan blivit fantastiska ridhästar kommer att utbildas vidare inom flera discipliner (Yippee & Harry). 

Yippee

Yippee är vårt nyaste tillskott i Stallet. Yippee är en varmblods valack född 2013, han är ca 160 cm hög. Yippee har varit i vår ägo sedan Juli 2020. Han började sin karriär som travhäst. Efter den karriären var avslutad så har han via Stiftelsen Life after racing varit med i projektet "Ett första steg" för att börja sin omskolning till ridhäst. Efter det har han bott på Sigtuna ridskola och i sommar gått på Grällstas ridläger. Han är en mjuk, snäll och pigg (inte het) häst som lätt arbetar i rätt form. Kan ridas av de flesta vana ryttare. Han har inte fattat galoppen ännu, men har en underbar snabb trav. Han är utan tvekan den snabbaste hästen i stallet. Yippee kommer att fortsätta sin utbildning till ridhäst här hos oss. För den mindre ryttaren passar Yippe bra då han är minst i stallet med sina 160cm men han är ingen barnhäst. Mycket rolig häst att rida.

Hercules

Hercules är en fullblods valack född 2010, han är ca 170 cm hög. Han har varit i vår ägo sedan Januari 2020. Han kom till Sverige som femåring efter att ha haft mindre snälla ägare i Tjeckien där han gick som galoppör. Han är en gentleman som inte hittar på några dumheter. Att han är ett fullblod vet han själv inte om. Han har inte mycket nerv när man sitter i sadeln men kräver att man har god balans och ridvana. Han är helt enkelt en fantastiskt snäll och rolig häst att rida. För den duktiga yngre ryttaren passar Hercules utmärkt.

Ronga

Ronga är född 2004 och är ett lettiskt halvblodsto. Vi har ägt henne sedan 2014 och hon är en mycket pålitlig och rolig häst att rida. Hon är lika snäll som hon är stor. Ronga är 175 cm i mankhöjd och är grov i kroppen. Hon har tidigare hoppat stora hinder och terrängbanor. Hon hoppar fortfarande mer än gärna, men är nu begränsad till låga hinder, på grund av hennes storlek och tyngd. Hon är väldigt trevlig både i skogen och på ridbanan. I skogen är hon ett riktigt terrängfordon och går fram precis överallt. Gillar du att avverka sträckor i en kraftig och stor galopp är Ronga hästen för dig!

Harry 

Harry är en valack född 2009 av rasen varmblodstravare. Han är ca 170cm hög. Han var inte någon framgångsrik travhäst, däremot älskar han sitt nya jobb, som ridhäst. Vi har ägt Harry sedan sommaren 2019. Han är lätt i handen och är lätt att få i form i skritt och trav på uteritten. Han älskar en rask galopp i skogen, går med snabb vägvinnande gång men stannar lätt när man ber om det. Harry är en mycket snäll, pigg och rolig häst att rida.