Hästarna - våra fyrbenta glädjespridare

Vi har sex mycket trevliga hästar i turridningsverksamheten samt en pensionär som går i avel. 

Hästarna är pigga och framåt och ger en härlig ridkänsla. Alla rids varierat. Vi har ett halvblodsto som tränats i hoppning, dressyr och fälttävlan (pensionären Ronga), ett fullblod som gått häcklöp i Tjeckien och både hoppar och rids i dressyr (Hercules) samt fem varmblod som efter karriärer på travbanan blivit fantastiska ridhästar kommer att utbildas vidare inom flera discipliner (Berra, Allan, Yippee, Stella & Harry). 

 Vi jobbar mycket med att ändra synen på travhäst som hobbyhästar och har valt den rasen pga. dess energi och att de är så allsidiga. Största jobbet är såklart att få till galoppen på dem, men tveka inte att prova någon av de hästar som ännu inte har befäst galopp, den ökade traven är bland det häftigaste man kan uppleva, det känns som att flyga och jättehäftig att uppleva. Vi älskar den och man får bara uppleva den fram tills de lärt sig att galoppera. Som turridningshästar när man har en verksamhet där vi har lite piggare hästar passar f.d. travhästar alldeles fantastiskt.

Yippee - Till salu

Yippee är en varmblods valack född 2013, han är ca 164 cm hög. Yippee har varit i vår ägo sedan Juli 2020. Han började sin karriär som travhäst. Efter avslutad travkarriär så har han via Stiftelsen Life after racing varit med i projektet "Ett första steg" för att börja sin omskolning till ridhäst. 

Yippee är en mycket lydig häst som är känslig för hjälperna. Han är mjuk i sättet, snäll och som sagt MYCKET pigg (inte het) häst som gillar fart och lätt arbetar i rätt form. Kan ridas av de flesta rutinerade ryttare som som gillar fart och pigga hästar. 

Mycket rolig häst att rida men som sagt pigg och känslig för hjälperna. Här får man inte tjuvhålla eller knipa med benen och man behöver verkligen tycka om pigga hästar. Har en fantastiskt fin och rund galopp och mycket lätt för samling.


Harry 

Harry är en valack född 2009 av rasen varmblodstravare. Han är ca 168cm hög. 

Han var inte någon framgångsrik travhäst, däremot älskar han sitt nya jobb, turridningshäst. 

Vi har ägt Harry sedan sommaren 2019. Han är lätt i handen och är lätt att få i form i skritt och trav på uteritten.

Han älskar att galoppera och kan både dra på lite och gå i kort galopp. 

Harry har en härlig vägvinnade skritt och en luftig trav, till skillnad från Allan och Yippe är han ingen 5 gångare.

Då Harry kan se en hel del spöken vissa dagar och vara lite hoppig går han oftast som guidehäst på våra turer.


Hercules

Hercules är en fullblods valack född 2010, han är ca 170 cm hög. Han har varit i vår ägo sedan Januari 2020. Han kom till Sverige som femåring efter att han gick häcklöp i Tjeckien.

Han är en gentleman som inte hittar på några större dumheter men även om han är supersnäll och vi egentligen kan låta vem som helst rida honom så behöver han en duktig ryttare med bra sits, ridvana och balans och kan rida honom framåt och i form och är känslig i ryggen om man sitter och skumpar på honom. Han är oftast åt det segare hållet och behöver ridas frammåt men även han kan såklart ha dagar när han tänder till lite extra, då kan det komma någon bakutspark i galoppen.

Att han är ett fullblod vet han själv inte om. Han har inte mycket nerv när man sitter i sadeln. Han är helt enkelt en fantastiskt snäll och rolig häst att rida.


Berra

Berra är en varmblods valack född 2012, han är ca 163 cm hög. Han har bott hos oss sedan Juni 2023.

Berra är en mjuk, snäll och vänlig häst. Han är ännu ganska outbildad, men han är verkligen superkul att rida. Vi har köpt honom ifrån Ridlycka utanför Halmstad där han gick nybörjarturer i skritt och trav. Han tar livet med ro och är snäll mot sin ryttare. Utan tvekan den socialaste hästen i stallet som alltid kommer i hagen och vill mysa. Kan vara något tittig men är inte reaktiv. Lätt i handen och går i trevlig form. Tar galoppen ute men behöver stärkas mer i kroppen innan han kommer att hålla den längre sträckor, men vad gör det när han har sån otroligt rolig snabb trav. Har man inte provat riktigt snabb trav så är han en utmärkt häst att prova det på innan han lär sig galoppen helt för när den sitter så kommer aldrig riktigt den snabba traven tillbaka på samma sätt som han kan ta den nu. 


Allan

Allan är en varmblods valack född 2012, han är ca 162 cm hög. Allan har varit i vår ägo sedan September 2022. Allan är en mycket mjuk, snäll och otroligt söt häst. Han är 5 gångare så har tölten och passgången i sig men vi har inte plockat fram det ännu.  Han älskar att galoppera och är en mycket rolig, trygg och trevlig häst att rida. Han tar väl hand om sin ryttare och har ett lagom driv i sig utan att vare sig hetsa upp sig eller bli för pigg.


Stella

Stella är ett varmblodssto född 2016, hon är ca 160cm hög. Stella har bott hos oss sedan Juli 2023. Hon började sin karriär som travhäst men då hon gärna springer sist så lämpar hon sig bättre som ridhäst. 

Stella är en mycket snäll häst som ger beskrivningen bombsäker ett ansikte. Hon är mjuk i sättet, snäll och som sagt MYCKET trygg och åt det segare hållet, är man osäker så är hon definitivt rätt häst att rida. Kan ridas av precis alla. 
Här får man jobba lite för bjudning och hon är ganska outbildad men hon är hästen som vi utan problem skulle släppa ut orutinerade och barn på om vi tog sånna ryttare.

Har galopperat med oss på tur men större chans att hon bjuder på en härlig ökad trav än så länge. 

Oftast agerar Stella eller Harry guidehästar på våra turer.