Våra hästar


Vi har fyra mycket trevliga hästar. Hästarna är pigga och framåt och ger en härlig ridkänsla. Alla rids varierat och tränas inom olika discipliner. Vi har ett halvblodsto som tränats hoppning, dressyr och fälttävlan (Ronga), ett fullblod som gått löp i Tjeckien och både hoppar och rids i dressyr (Hercules) samt två varmblod som efter karriärer på travbanan blivit fantastiska ridhästar kommer att utbildas vidare inom flera discipliner (Yippee & Harry). 

Yippee

Yippee är en varmblods valack född 2013, han är ca 160 cm hög. Yippee har varit i vår ägo sedan Juli 2020. Han började sin karriär som travhäst. Efter avslutad travkarriär så har han via Stiftelsen Life after racing varit med i projektet "Ett första steg" för att börja sin omskolning till ridhäst. Yippee är en mjuk, snäll och MYCKET pigg (inte het) häst som gillar lite fart och lätt arbetar i rätt form. Kan ridas av de flesta rutinerade ryttare som gillar fart och pigga hästar. Mycket rolig häst att rida men som sagt pigg och känslig för hjälperna.

Hercules

Hercules är en fullblods valack född 2010, han är ca 170 cm hög. Han har varit i vår ägo sedan Januari 2020. Han kom till Sverige som femåring efter att ha haft mindre snälla ägare i Tjeckien där han gick som galoppör. Han är en gentleman som inte hittar på några dumheter. Att han är ett fullblod vet han själv inte om. Han har inte mycket nerv när man sitter i sadeln men kräver att man har god balans och ridvana. Han är helt enkelt en fantastiskt snäll och rolig häst att rida. 

Ronga

Ronga är född 2004 och är ett lettiskt halvblodsto. Vi har ägt henne sedan 2014 och hon är en mycket pålitlig och rolig häst att rida. Hon är lika snäll som hon är stor. Ronga är 175 cm i mankhöjd och är grov i kroppen. Hon har tidigare hoppat stora hinder och terrängbanor. Ronga går inte så mycket i verksamheten då hon ska betäckas och har fått artros. Hon är dock igång och följer ibland med på kortare turer i lungt tempo. 

Harry 

Harry är en valack född 2009 av rasen varmblodstravare. Han är ca 170cm hög. Han var inte någon framgångsrik travhäst, däremot älskar han sitt nya jobb, turridningshäst. Vi har ägt Harry sedan sommaren 2019. Han är lätt i handen och är lätt att få i form i skritt och trav på uteritten. Han älskar en rask galopp i skogen, går med snabb vägvinnande gång men stannar lätt när man ber om det. Däremot så vet han vilka sträckor det kan bli galopp på och kan då bocka/ sparka bakut en hel del i sin iver att komma iväg. Därför har Harry fått bli dedikerad ledarhäst på våra turer. 

BOKA NU