Våra hästar


Vi har fyra mycket trevliga hästar. Hästarna är pigga och framåt och ger en härlig ridkänsla. Alla rids varierat och tränas inom olika discipliner. Vi har ett halvblodsto som tränats hoppning, dressyr och fälttävlan (Ronga), ett fullblod som gått löp i Tjeckien och både hoppar och rids i dressyr (Hercules) samt två varmblod som efter karriärer på travbanan blivit fantastiska ridhästar kommer att utbildas vidare inom flera discipliner (Yippee & Harry). 

Yippee

Yippee är en varmblods valack född 2013, han är ca 160 cm hög. Yippee har varit i vår ägo sedan Juli 2020. Han började sin karriär som travhäst. Efter avslutad travkarriär så har han via Stiftelsen Life after racing varit med i projektet "Ett första steg" för att börja sin omskolning till ridhäst. 

Yippee är en mycket lydig, lyhörd, mjuk, snäll och MYCKET pigg (inte het) häst som gillar fart och lätt arbetar i rätt form. Kan ridas av de flesta rutinerade ryttare som gillar fart och pigga hästar. 

Mycket rolig häst att rida men som sagt pigg och känslig för hjälperna. Här får man inte tjuvhålla eller knipa med benen och man behöver tycka om pigga hästar. Har en fantastiskt fin och rund galopp och mycket lätt för samling.

Hercules

Hercules är en fullblods valack född 2010, han är ca 168 cm hög. Han har varit i vår ägo sedan Januari 2020. Han kom till Sverige som femåring efter att ha haft mindre snälla ägare i Tjeckien där han gick som galoppör. 

Han är en gentleman som inte hittar på några större dumheter men även om han är supersnäll och vi egentligen kan låta vem som helst rida honom så behöver han en duktig ryttare med bra sits, ridvana och balans och kan rida honom framåt och i form och är känslig i ryggen om man sitter och skumpar på honom. 

Att han är ett fullblod vet han själv inte om. Han har inte mycket nerv när man sitter i sadeln. Han är helt enkelt en fantastiskt snäll och rolig häst att rida.

Ronga

Ronga är född 2004 och är ett lettiskt halvblodsto. Vi har ägt henne sedan 2014 och hon är en mycket pålitlig och rolig häst att rida. Hon är lika snäll som hon är stor. Ronga är 170 cm i mankhöjd och är grov i kroppen. Hon har tidigare hoppat stora hinder och terrängbanor. Ronga är inte längre en del av verksamheten utan väntar föl nästa sommar. Hon ägs privat av Sofia Vikström och står kvar på vår gård. Hennes föl kommer att födas in i verksamheten.

Harry 

Harry är en valack född 2009 av rasen varmblodstravare. Han är ca 168cm hög. Han var inte någon framgångsrik travhäst, däremot älskar han sitt nya jobb, turridningshäst. Vi har ägt Harry sedan sommaren 2019. Han är lätt i handen och är lätt att få i form i skritt och trav på uteritten. Han älskar en rask galopp i skogen, går med snabb vägvinnande gång men stannar lätt när man ber om det. Däremot så vet han vilka sträckor det kan bli galopp och kan vara ivrig att komma iväg. Harry är efter en senskada inte längre en del av verksamheten. Han kommer att bli en del av verksamheten igen om han är åtelställd, det vet vi närmare våren. Tostarp Bed'n Ride äger honom fortfarande i väntan på att se hur rehabiliteringen går.

BOKA NU