Våra hästar


Vi har tre mycket trevliga hästar och erbjuder ridning för rutinerade ryttare i fantastisk miljö. Hästarna är pigga och framåt och ger en härlig ridkänsla. Alla rids varierat och tränas inom olika discipliner. Vi har ett fullblod som gått löp i Tjeckien och både hoppar och rids i dressyr (Hercules) samt två varmblod som efter karriärer på travbanan blivit fantastiska ridhästar och kommer att utbildas vidare inom flera discipliner (Yippee & Harry). 

Yippee

Yippee är en varmblods valack född 2013, han är ca 160 cm hög. Yippee har varit i vår ägo sedan Juli 2020. Han började sin karriär som travhäst. Efter den karriären var avslutad så har han via Stiftelsen Life after racing varit med i projektet "Ett första steg" för att börja sin omskolning till ridhäst. Efter det har han bott på Sigtuna ridskola och sommaren 2020 gick han på Grällstas ridläger. Han är en mjuk, snäll och väldigt pigg (inte het) häst som lätt arbetar i rätt form. Kan ridas av de flesta vana ryttare. Han tar galoppen lite sporadiskt ännu, men kan galoppera och har en rund fin galopp. Han kan även bjuda på tölt och han har en underbar snabb trav. Yippee kommer att fortsätta sin utbildning till ridhäst här hos oss. För den mindre ryttaren passar Yippee bra då han är minst i stallet med sina 160cm men han är ingen nybörjarhäst. Han kan bli ordentligt pigg och studsa lite (galoppstudsa på stället, inga bockningar eller bakutsprång) Mycket rolig häst att rida, mjuk i kroppen, har inga dumheter för sig. Han har en väldigt tydlig broms och gas även om han själv gärna går med full gas hela tiden så lyssnar han på sin ryttare.

Hercules

Hercules är en fullblods valack född 2010, han är ca 170 cm hög. Han har varit i vår ägo sedan Januari 2020. Han kom till Sverige som femåring efter att ha haft mindre snälla ägare i Tjeckien där han gick som galoppör. Han är en gentleman som inte hittar på några dumheter. Att han är ett fullblod vet han själv inte om. Hercules är den segaste hästen i stallet och håller sitt eget tempo i skritten och traven så man får ofta trava eller galoppera ikapp framförvarande ekipage. Han har inte mycket nerv när man sitter i sadeln men kräver att man har god balans och ridvana, man behöver vara medveten om att det i galoppen kan komma små bakutsparkar speciellt i starten eller om man håller in honom och han kommer på efterkälken. Han är helt enkelt en fantastiskt snäll och rolig häst att rida. 

Ronga

Ronga är född 2004 och är ett lettiskt halvblodsto. Vi har ägt henne sedan 2014 och hon har varit en mycket omtyckt häst i vär verksamhet. Efter en skada Juni 2021 kan hon inte längre gå som ridhäst och vi har bestämt oss för att betäcka henne och behålla henne hos oss så länge som hon mår ok. 

Harry 

Harry är en valack född 2009 av rasen varmblodstravare. Han är ca 170cm hög. Han var inte någon framgångsrik travhäst, däremot älskar han sitt nya jobb, som ridhäst. Vi har ägt Harry sedan sommaren 2019. Han är lätt i handen och är lätt att få i form i alla gångarter. Han älskar en rask galopp i skogen, går med snabb vägvinnande gång men stannar lätt när man ber om det. Harry är en mycket snäll, pigg och rolig häst att rida. Han är välriden i dressyren och brukar konvertera alla som rider honom till varmblodsälskare.