Hästar, äventyr och oförglömliga minnen

Ta med bästa stallkompisarna och spendera några härliga dagar med ridning i vackra Söderåsens Nationalpark på våra roliga och lyhörda hästar. 

Boka ett av våra färdiga paket eller sätt ihop din egen ridsemester genom att boka lägenheten och välja vilka turer ni vill rida. 

Läs bra att veta samt förtydligandet längst ner på denna sida ang ridkunskap.


Färdiga semesterpaket

Vi skräddarsyr gärna ett paket åt er men här nedan kommer några färdiga förslag. 

Ridsemester 1: 1 natt & 1 ridtur för 2-4 personer 1750 kr / person

Incheckning kl 17.

Dag 1: Ni har egentid och lagar middag i lägenheten alternativt handlar mat från Ljungbyhed.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för en Kvärkskogen med fika i skogen. Utcheckning kl. 15. Möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.

Självhushåll.

Ridsemester 2: 1 natt & 2 ridturer för 2-4 personer 2950 kr / person

Incheckning kl. 12.

Dag 1: Samling i stallet 12,30 för en Skogsrundan. Efter ridningen har ni egentid och lagar middag i lägenheten alternativt hämtmat från Ljungbyhed som har ett par Pizzerior 3 km från gården.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för Kvärkskogen med fika i skogen. Utcheckning kl. 15. Möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.

Självhushåll.

Ridsemester 3: 2 nätter & 2 ridturer för 2-4 personer 3400 kr / person

Incheckning kl. 17.

Dag 1: Ni lagar middag i lägenheten alternativt hämtmat från Ljungbyhed som har ett par restauranger 3 km från gården.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för Skogsrundan med fika i skogen. Efter ridningen njuter ni av den fina naturen eller passar på att åka på en utflykt. På kvällen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar kvalitetstid ihop.

Dag 3: Samling i stallet kl. 10 för en Kvärkskogen med fika i skogen. Utcheckning och hemfärd kl. 15.

Självhushåll.

Ridsemester 4: 2 nätter & 3 ridturer för 2-4 personer 4400 kr / person

Incheckning kl. 12
Dag 1: Samling i stallet kl. 13-16 beroende på årstid och hur länge det är ljust för Kvällsturen. Efter ridturen lagar eller hämtar ni en mysig middag i och spenderar kvalitetstid ihop.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för en Kvärkskogen med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar ytterligare kvalitetstid ihop.

Dag 3: Samling i stallet kl. 10 för Skogsrundan med fika i skogen. Utcheckning och hemfärd kl. 15.

Självhushåll.

Ridsemester 5: 3 nätter & 4 ridturer för 2-4 personer 5850 kr / person

Incheckning kl. 12

Dag 1: Samling i stallet kl. 13-16 beroende på årstid och hur länge det är ljust för Kvällsturen. Efter ridturen lagar eller hämtar ni en mysig middag i och spenderar kvalitetstid ihop.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för en Klåveröd med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar ytterligare kvalitetstid ihop.

Dag 3: Samling i stallet kl. 10 för Kvärkskogen med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten eller varför inte passa på att besöka någon av Skånes alla restauranger.

Dag 4: Samling i stallet kl. 10 för en Härsnäsdammarna. Utcheckning och hemfärd kl. 15.

Självhushåll.

Ridsemester 6: 4 nätter & 5 ridturer för 2-4 personer 6950 kr / person

Incheckning kl. 12

Dag 1: Samling i stallet kl. 13-16 beroende på årstid och hur länge det är ljust för en Kvällsturen. Efter ridturen lagar eller hämtar ni en mysig middag i och spenderar kvalitetstid ihop.

Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för Kvärkskogen med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten och spenderar ytterligare kvalitetstid ihop.

Dag 3: Samling i stallet kl. 10 för Klåveröd med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten eller varför inte passa på att besöka någon av Skånes alla restauranger.

Dag 4: Samling i stallet kl. 10 för en Skogsrundan med fika i skogen. Efter ridningen kan ni utforska omgivningarna, kanske åka till någon av Skånes vackra stränder eller städer. Hemma igen lagar ni en mysig middag i lägenheten.

Dag 5: Samling i stallet kl. 10 för en Härsnäsdammarna. Utcheckning och hemfärd kl. 15.

Självhushåll.


För ovana ryttare rekommenderar vi Söderåsens Turridning som erbjuder turridning för nybörjare / ovana ryttare. De har superfina Nordsvenskar och Haflingers och rider i Söderåsens Nationalpark de med.


Förtydligande gällande ridning då vi senaste tiden haft en del bokningar av personer som inte har rid/hästvana. Läs allmänna villkor innan du bokar.


Man måste kunna rida självständigt i alla gångarter och kunna hålla balansen på en häst i alla gångarter utan att behöva hålla i man eller sadel. Vi tar uteslutande emot vana ryttare. Att ha ridit lektioner ett par terminer, varit på turridning ett fåtal gånger gör en inte till en rutinerad ryttare. Kan man inte rida balanserat i alla gångarter (det är våran bedömning som gäller) är det avsittning och promenad tillbaka till stallet. Vi återbetalar ej avgift för ryttare som kommit utan ridkunskap då man har bokat upp en tid som vi inte kan fylla med så kort varsel. 

Det är för din och våra hästars säkerhet. Hästarna är snälla att rida men är inte för nybörjare.

Bokad tid = er ankomsttid. Kommer ni för tidigt kanske vi inte är hemma så försök att inte komma i allt för god tid. (Det händer att folk kommer 40 min innan bokad, men vi börjar göra iordning hästarna den tiden ni har bokat).

Vill man har ett annat upplägg är man välkommen att kontakta oss för en offert.

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Turerna är prissatta efter hur lång sträcka vi rider. Därför kan vissa turer som tar ungefär lika lång tid vara olika prissatta. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är beräknat ca tid i sadeln. Rider vi långsamt tar det längre tid, travar och galopperar vi mycket kan tiden i sadeln bli kortare.

Läs "Bokningsregler" innan du bokar, för kunskapsnivåer, avbokningsregler, viktgränser mm.