Bli en i gänget hos oss

Medryttare


Att bli medryttare hos oss är ett perfekt upplägg för dig som vill rida regelbundet men vill rida fritt och inte på ridskola. Kan fungera som ett steg mellan ridskola och egen häst då man har hästen som sin egen de 1-2 dagar i veckan du rider.  

Vi har två upplägg, det ena för dig som vill hjälpa till lite i stallskötseln och med hästens utrustning och det andra för dig som bara vill komma till stallet och mysa och rida.

Vill du bli medryttare så bokar bokar du in dig en turridning och säger innan att du är intresserad av att bli medryttare så vi kan diskutera vilken häst som kan passa. 

Standard

Högsäsong 400:-/mån

Lågsäsong (1 oktober - 31 Mars) 600:-/mån

Man rider 1-2 dagar i veckan.

Under högsäsongen blir det något färre lediga dagar därav lägre pris.

Dagar man rider mockar man minst en skottkärra i lösdriften. En gång i månaden samt om man ridit i regn smörjer man sadel, träns och brösta. En dag i månaden smörjer man hästens sadel, brösta och träns.

De dagar man rider rengör man boxen /stallgången man gjort iordning hästen i efter man ridit. Lika så ridbanan ska vara mockad efter man ridit klart. De går på lösdrift så är bara städning efter det som kissat och bajsat medan man gjort iordning dem. All utrustning man har använt under ridpasset skall vara omhändertagen när man lämnar stallet, leriga benskydd tvättas och hängs på tork, alternativt borstas av om de är torra men sandiga.


All Inclusive

Högsäsong 800:-/mån

Lågsäsong (1 oktober - 31 Mars) 1100:-/mån

Alternativet för dig som bara vill rida. 

Man rider 1-2 dagar i veckan. 

Under högsäsongen blir det något färre lediga dagar därav lägre pris.

Om man ridit i regn regn smörjer man av sadel, träns och brösta.

De dagar man rider rengör man boxen /stallgången man gjort iordning hästen i efter man ridit. Lika så ridbanan ska vara mockad efter man ridit klart. De går på lösdrift så är bara städning efter det som kissat och bajsat medan man gjort iordning dem. All utrustning man har använt under ridpasset skall vara omhändertagen när man lämnar stallet, leriga benskydd tvättas och hängs på tork, alternativt borstas av om de är torra men sandiga.


Man bokar själv in i Equilab vilka dagar man vill rida och alla dagar då det inte är turridning är det fritt fram att rida. Det är främst 1-2 vardagar i veckan. Helger möjligt när det är ledigt. Rider man ut själv så ska man ha betalversionen av Equilabappen så man kan spårning igång, på så sätt kan vi snabbt hitta och undsätta ryttare om olyckan har varit framme. 

Vi har en ridbana (20*40) med ledbelysning och det finns mängder med otroligt fina ridvägar i Söderåsens Nationalpark. Vill man rida lektion så finns Equimari på granngården där man kan rida lektion.

Om det finns lediga platser på turridningen så får man följa med på den.

Det är inte jättebra bussförbindelser så bil är att rekommendera. Åldersgräns 15 år. Passar inte nybörjare men är ett bra steg för att komma vidare i sin ridning från ridskolan och rida mer självständigt.