Sofia & Tomas

Skogsrundan
Skogsrundan

Vi (Sofia och Tomas) bestämde oss för att lämna storstadshetsen och följa vår dröm om en egen gård på landet.

Efter en lång tids letande efter vår drömgård så hittade vi den tillslut i Ljungbyhed, precis bredvid Söderåsens nationalpark i Skåne. Sedan sommaren 2019 bor vi och våra djur här.

Djur har alltid varit en stor del av vårt liv. Hemma har vi haft hund och katt och det har nästan alltid funnits en häst i våra liv med. 

Sofia började rida som sexåring och har hållit på med hästar så länge hon kan minnas. Hon har inte tävlat men haft flera egna hästar och tränat varierat på hobbynivå. Hon har jobbat extra på ridskola som stallskötare. Det har funnits eget stall i familjen där det bedrevs verksamhet för barn och deras första kontakt med hästar. I gymnasiet gick hon med inriktning hästkunskap där det var både ridning och teori i allt från säkerhetstänk till foderlära ett par dagar i veckan. 

Tomas är van vid hästar och har ridit en del som ung och börjat om nu senaste åren och lär sig snabbt. 

Hästhållningen på vår gård sätter hästarnas behov i första hand med mycket utevistelse, luftigt stall med stora boxar och två stora hagar varav den ena med ligghall där hästarna bor i lösdrift. Hästarnas välbefinnande står alltid i fokus för oss.

Vi har våra hästar försäkrade i Agria och det täcker även personskador orsakade av våra hästar, både vid hantering och ridning så att de som kommer hit skall kunna känna sig trygga.

Vi är certifierade som säker hästverksamhet av Agria.

Vi erbjuder.

Turridningar i Skåne. Hästturer och boende i Söderåsens Nationalpark. Guidade ridturer för dig med egen häst. Skräddarsydda hästäventyr i Skåne.