Att läsa innan bokning

Före och efter ridning

Vi träffas i stallet på er bokade tid, kom inte långt i förväg utan ha bokad tid som ankomsttid. Kommer ni långt i förväg är det inte säkert att vi är hemma. Vid ankomst går vi igenom vilken häst man ska rida, och vilken häst som skall ha vilken utrustning. Räkna med att det tar ca 30-40 minuter innan vi kommer iväg med hästarna. Var och en borstar och gör iordning den häst som man ska rida. Efter ridningen så tar det ca 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen.


Förkunskap

Vi tar endast emot ryttare som självständigt och vant kan framföra en häst i alla gångarter. Man ska kunna rida lätt och sitta stadigt i både trav och galopp. Hästarna är snälla men är man nybörjare så passar inte våra turer. Har man bokat en tur och vi anser att man inte klarar av att genomföra den på ett säkert sätt kommer vi omgående att avbryta turen för eran säkerhets skull. Vi debiterar då 100% då vi inte har möjlighet att boka in någon annan med så kort varsel.


Åldersgräns

Vi har 15år som åldersgräns. Vi har bara stora hästar och ganska pigga hästar och de lämpar sig inte för barn.


Maxvikt

Vi har olika maxvikt på våra hästar. Då de sadlar vi har är 17-17,5 tum så begränsar även det storleken på ryttare. Viktgränserna är satta för hästarnas välbefinnande.

Yippee 80kg

Allan 80kg

Harry 85kg

Berra 80kg

Stella 75kg

Tarzan 90kg 

Friskvård

Om du vill ha underlag för friskvårdsbidrag så behöver varje person lägga en egen bokning i sitt namn för att få ett separat kvitto att lämna till sin arbetsgivare.

Vi kan inte ordna separata kvitton i efterhand då kvittot autogenereras direkt när bokningen görs. På bokningsbekräftelsen står namnet på den som bokar och gör vi nya kvitton så blir det fel i våra system.


Boka med Epassi

När du har genomfört ditt köp mailar du till info@bednride.se med ditt kvitto så kommer vi att skicka en kod till dig som du kan använda för att boka en ridtur i vårt bokningssystem. Observera att presentkort från Epassi enbart kan användas för ridlektioner och turridning.


Boende, In och Utcheckning

In- och utcheckning sker enligt de tider som anges i din bokning. 


Städning

Vid utcheckning ska bord, spis och bänkar vara avtorkade, ni slänger era sorterade sopor i soptunnorna vid vägen och diskar efter er. Golven damsugs och man torkar av spegeln. Vänligen respektera att det är sopsortering som gäller annars fylls vårt fack för restsopor upp direkt. Vid boende går det att köpa till städning, då ingår all städning förutom att torka av köksbänk och slänga soporna.


Betalning

Betalning sker via kort / Swish när man bokar via hemsidan. Vid specialbokningar skickar vi en betallänk alternativt kommer överens om annat bokningsalternativ.


Bokningsregler

Vi gör inga återbetalningar av bokad ridning. Väljer du ombokningsgaranti kan du boka om fram till 48 timmar innan bokad ankomsttid. Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra ridturen farlig. Presentkort återbetalas ej.


Avbokning pga dåligt väder

Har ni valt ombokningsskydd kan ni omboka fram till 48h innan.

Om/Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning och återbetalas ej. Medtag regnkläder om det verkar bli skurar.

Vid risk för hårda vindar, kraftigt skyfall, storm och åska kan vi ta beslutet att senarelägga/ omboka turen pga säkerhetsskäl. Om vi avbokar återbetalas hela summan men i första hand försöker vi hitta en ny tid som passar er. I första hand försöker vi senare lägga avfärden till ovädret dragit förbi. Det är vi som avgör om vädret är så dåligt att turen inte kan genomföras säkert.


Försäkring

Våra hästar försäkrade hos Agria och alla som rider eller vistas runt hästarna täcks av deras olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar även man har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har snälla, stabila och säkra hästar, men all ridning sker på egen risk. Det är flyktdjur och olyckor kan hända.


Klädsel och utrustning

Medtag egen ridutrusning. Ridspön och sporrar är inte tillåtna på någon av våra hästar. Medtag ridkläder anpassat efter väder (vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig). Hjälm är obligatoriskt för alla som rider hos oss. Vi har några hjälmar till låns om någon glömt men vi rekommenderar att ni tar med en egen, tänk på att en hjälm som varit med om en olycka eller är några år gammal inte ger säkert skydd längre. Alla under 18 som rider hos oss ska ha säkerhetsväst på sig. Egen väst behöver medtas då vi inte har några för utlåning. Ridskor med liten klack och långbyxor är krav för att få rida. 


Ha med eget husdjur

Det är inte tillåtet att ha med egna husdjur.