Hos oss blir drömmen om en riktig ridsemester verklighet

Ugglerödsdalen
Ugglerödsdalen

Vår verksamhet

Drömmen om en liten turridningsverksamhet på stora hästar för rutinerade ryttare har funnits länge och våren 2020 omvandlade vi tanken till verklighet.

Vi erbjuder personliga hästupplevelser i vacker natur.

Vi vänder oss till grupper om max 4 ryttare åt gången som har god ridvana. 

Vi erbjuder lite olika aktiviteter.

  • Turridning i Söderåsens Nationalpark.
  • Hästsemester med boende i vår fina lägenhet och härliga ridturer.
  • Guidade turer för ryttare med egen häst i Söderåsens Nationalpark.
  • Semesterboende
  • Bed ´n Box/hage
  • I samarbete med Equimari erbjuder vi Ride & Dine läger och helger.

Vi har tillgång till milslånga ridvägar i vacker miljö där det finns gott om långa trav och galopp sträckor i härlig kuperad terräng. Vi vågar nästan påstå att några av Sveriges bästa ridvägar finns här. Ta med bästa kompisarna och boka in en riktig  hästupplevelse i Söderåsens Nationalpark, Skåne.

Ridning

Ridvägarna är underbara och går till största del i Söderåsens vackra bokskogar. Vi har många vackra och olika långa rundor att rida. Hästarna är snälla och okomplicerade med egen motor. Vi kan inte erbjuda ridning för nybörjare då hästarna är snälla men kräver att man kan rida och  framföra dem självständigt i alla gångarter. Eftersom vi bara har stora hästar så är det inte en passande aktivitet för barn. 

Vid tar emot max 4 ryttare åt gången och har bara en tur/dag.  

Vi kan även erbjuda guidade ridturer i Söderåsens nationalpark och närliggande områden, för ryttare med egna hästar, som kommer över dagen. Vi har inga gästboxar, men finns intresse för övernattning / boende under betessäsongen med egen häst kan vi diskutera olika möjligheter över telefon. 

Kopparhatten
Kopparhatten

Boende

Lägenheten med egen ingång är på ca 90m2 bestående av stort sovrum utrustat med en 160 säng, en dagbädd som är 90 eller 160 bred, en 140 säng och en 120 dubbelsäng. Kök med plats för sex personer med öppen planlösning mot sällskapsdelen som är utrustad med soffa och soffbord. Soffan kan bäddas ut till en 140 säng. I lägenheten finns ett badrum som totalrenoverades april 2022. Lägenheten är inte handikappanpassad då det saknas hiss och trappan som leder upp till boendet är ganska brant.

Det finns lite böcker och sällskapsspel att låna, perfekt för en kväll efter en härlig ridtur. 

Har man med ej ridande sällskap så erbjuder närområdet mycket annat att göra. Förutom att vandra i nationalparken så finns möjlighet att exempelvis paddla kanot och cykla dressin.