Ridsemester på riktigt

Vårt koncept

Vi har alltid drömt om ett ställe i Sverige som man kan åka till som van ryttare och både bo och rida på roliga hästar. 

Idén har funnits hos oss i flera år men nu har vi äntligen omvandlat tanken till verklighet.

Vi erbjuder personliga hästupplevelser i vacker natur. Vi väljer att vända oss till små grupper med god ridvana, som vill ha en härlig hästsemester med boende på gård, och härliga ridturer på snälla, pigga och roliga hästar i underbar natur. Vi har tillgång till milslånga ridvägar i vacker miljö, det finns gott om långa trav och galopp sträckor och härligt kuperad terräng. 

Ta med bästa kompisen och boka in en riktig hästweekend i Skåne.


Ridning

Ridvägarna är underbara och går till största del i Söderåsens vackra bokskogar. Vi har många vackra och olika långa rundor att rida. Hästarna är snälla och okomplicerade med egen motor. Vi kan inte erbjuda ridning för nybörjare då hästarna kräver god balans och att man kan framföra dem självständigt i alla gångarter. 

Det finns förutom fina uteritts möjligheter en ridbana 20*40m.

Vi kan även erbjuda guidade ridturer i Söderåsens nationalpark och närliggande områden, för ryttare med egna hästar, som kommer över dagen. Vi har inga gästboxar, men finns intresse för övernattning / boende med egen häst kan vi diskutera olika möjligheter över telefon. 

Boende

Lägenhet är på ca 100m2 bestående av stort sovrum utrustat med en 160 säng och en bäddsoffa som blir en 140 dubbelsäng, egen ingång, kök med plats för fyra samt en toalett. Lägenheten har ingen dusch men man har tillgång till en egen nyrenoverad dusch i vår del av huset. Det finns ytterligare ett badrum i källaren med dusch och badkar med lägre standard. 

Vi tar endast emot två ridande gäster åt gången, men vill man ha med ej ridande sällskap så går det såklart bra. Kostnaden för medföljande  gäster är låg och närområdet erbjuder mycket annat att göra. Förutom att vandra i nationalparken så finns möjlighet att exempelvis paddla kanot, cykla dressin eller fiska. Gården gränsar till Skärån och man kan prova fiskelyckan där om man vill.