Ridsemester på riktigt

Vårt koncept

Vi har alltid drömt om ett ställe i Sverige som man kan åka till som van ryttare med sin bästa vän och både rida på stora hästar samt bo på. 

Idén har funnits hos oss i flera år men 2020 omvandlade vi tanken till verklighet.

Vi erbjuder personliga hästupplevelser i vacker natur. Vi väljer att vända oss till två till tre personer åt gången med god ridvana, som vill ha en härlig hästsemester med boende på gård och härliga ridturer på snälla, pigga och roliga hästar i underbar natur. Vi har tillgång till milslånga ridvägar i vacker miljö, det finns gott om långa trav och galopp sträckor och härligt kuperad terräng. 

Vi har efter stor efterfrågan även utökat med guidade ridturer för dig med egen häst.

Ta med bästa kompisen och boka in en riktig häst weekend i Söderåsens Nationalpark, Skåne.


Ridning

Ridvägarna är underbara och går till största del i Söderåsens vackra bokskogar. Vi har många vackra och olika långa rundor att rida. Hästarna är snälla och okomplicerade med egen motor. Vi kan inte erbjuda ridning för nybörjare då hästarna är snälla men kräver att man kan rida och  framföra dem självständigt i alla gångarter. Eftersom vi bara har stora hästar så är det inte en passande aktivitet för barn. 

Det finns förutom fina uteritts möjligheter en ridbana 20*40m.

Vi kan även erbjuda guidade ridturer i Söderåsens nationalpark och närliggande områden, för ryttare med egna hästar, som kommer över dagen. Vi har inga gästboxar, men finns intresse för övernattning / boende under betessäsongen med egen häst kan vi diskutera olika möjligheter över telefon. 

Boende

Lägenhet är på ca 90m2 bestående av stort sovrum utrustat med en 160 säng och en 140 dubbelsäng. Egen ingång. Kök med plats för fyra med öppen planlösning mot sällskapsdelen som är utrustad med soffa och soffbord. Soffan kan bäddas ut till en 140 säng. I lägenheten finns ett badrum som totalrenoverades april 2022. Lägenheten är inte handikappanpassad då det saknas hiss och den ligger på övre plan i huset.

Det lite böcker och sällskapsspel att låna, perfekt för en kväll efter en härlig ridtur. 

Vi tar endast emot två (ibland vid kortare turer kan vi ta 3 personer men det behöver man boka via mail förfrågan) ridande gäster åt gången eftersom vi bara har 3 hästar i verksamheten. Vill man ha med ej ridande sällskap så går det såklart bra. För medföljande gäster som inte rider erbjuder närområdet mycket annat att göra. Förutom att vandra i nationalparken så finns möjlighet att exempelvis paddla kanot, cykla dressin och vandra i nationalparken. 

Vi har en kanadensare som man kan hyra inkl avlämning och upphämtning i Rönne å om man följer med och inte vill rida.


BOKA NU