Ridsemester på riktigt

Vårt koncept

Vi har alltid drömt om ett ställe i Sverige som man kan åka till som rutinerad ryttare och både bo och rida på stora hästar. 

Idén har funnits hos oss i flera år men nu har vi äntligen omvandlat tanken till verklighet.

Vi erbjuder personliga hästupplevelser i vacker natur. Vi väljer att vända oss till mindre grupper av erfarna ryttare, som vill ha en härlig hästsemester med boende på gård, och härliga ridturer på snälla, pigga och roliga hästar i underbar natur. Vi har tillgång till milslånga ridvägar i vacker miljö, det finns gott om långa trav och galopp sträckor och härligt kuperad terräng. 

Vi har efter stor efterfrågan även utökat med guidade ridturer för dig med egen häst.

Ta med bästa kompisen och boka in en riktig hästweekend i Skåne.


Ridning

Ridvägarna är underbara och går till största del i Söderåsens vackra bokskogar. Vi har många vackra och olika långa rundor att rida. Hästarna är snälla och okomplicerade med egen motor. Vi kan inte erbjuda ridning för nybörjare eller ovana ryttare då hästarna är snälla men kräver att man kan rida och  framföra dem självständigt i alla gångarter. Eftersom vi bara har stora hästar så är det inte en passande aktivitet för barn. 

Det finns förutom fina uteritts möjligheter en ridbana 20*40m, men hit kommer man framför allt för de fina uterittsmöjligheterna.

Vi kan även erbjuda guidade ridturer i Söderåsens nationalpark och närliggande områden, för ryttare med egna hästar, som kommer över dagen. Vi har inga gästboxar, men finns intresse för övernattning med egen häst betessäsongen kan vi diskutera olika möjligheter över telefon. 

Boende

Lägenhet är på ca 90m2 bestående av stort sovrum utrustat med en 160 säng och en 140 dubbelsäng. Egen ingång. Kök med plats för fyra med öppen planlösning mot sällskapsdelen som är utrustad med soffa, soffbord och tv. Soffan kan bäddas ut till en 140 säng. TVn saknar kanaler men är en smarttv så man kan titta på Netflix på den. I lägenheten finns en toalett. Lägenheten har ingen dusch men man har tillgång till en egen nyrenoverad dusch i på nedre plan i huset, där vi själva bor. Det finns ytterligare ett badrum i källaren med dusch och badkar med lägre standard som man får nyttja. Lägenheten är inte handikappanpassad då det saknas hiss och den ligger på övre plan i vårt hus.

Förutom TV så finns det lite böcker och sällskapsspel att låna, perfekt för en kväll efter en härlig ridtur. 

Vi tar endast emot två till tre ridande gäster åt gången eftersom vi bara har 4 hästar i verksamheten, men vill man ha med ej ridande sällskap så går det såklart bra. För medföljande gäster som inte rider erbjuder närområdet mycket annat att göra. Förutom att vandra i nationalparken så finns möjlighet att exempelvis paddla kanot, cykla dressin och vandra i nationalparken. 

Vi har en kanadensare som man kan hyra inkl avlämning och upphämtning i Rönne å om man följer med och inte vill rida.