Harry snart igång igen

09.02.2021

Harry är under full igångsättning efter skadan han fick i somras, och kommer att börja gå på turer igen i Slutet av mars förutsatt att vi har hunnit hitta en ny sadel till honom fram till dess, vi är så glada för det då han kommer att vara igång till högsäsongen börjar. Vi kommer dock bara ha med honom på turer som är upp till 2h under april maj så han får komma igång ordentligt.

Yippee kommer då att börja gå som turhäst, nu har han gått som ledarhäst i ett halvår, men den platsen vill Harry ha tillbaka. Yippee är snäll men kan vara väldigt pigg men har aldrig bockat eller gjort några dumheter och han är alltid lydig och man behöver ha en väldigt lätt hand när man rider honom. Yippee är inte helt stark i galoppen ännu, beror lite på ryttaren om han tar galoppen eller inte men den kommer mer och mer så vi har förhoppningar om att den kommer att vara befäst i sommar.

Då vi får väldigt mycket förfrågningar om barn kan rida hos oss så är svaret både ja och nej. Vi har satt en åldersgräns på 15 år för ridning på våra hästar då de är stora hästar (Yippe är minst med 162cm men är ingen barnhäst, Hercules och Harry är 170cm och ronga är 175cm). Självklart går det alltid att diskutera utifrån vad man har för ridkunskap. För guidad ridtur på egen ponny/häst har vi ingen åldersgräns men för ryttare under 15 år vill vi att målsman eller annan vuxen ryttare är med antingen på egen häst eller en av våra hästar.