Våra Turer

Nedan turer är förslag och självklart kan vi anpassa paket utefter era specifika önskemål. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är aktiv ridning.

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Ring eller maila oss för bokningsförfrågan.

Boende i egen lägenhet

Självhushåll, inkl sängkläder och badlakan, pris / natt. 

Läs mer om lägenheten här.

1000 kr

60 min på ridbanan 

45 min självständig ridning på ridbanan, samt 15min för framridning och avskrittning (ingen instruktör ingår och man får inte hoppa om inte det överenskommits). Kan kombineras med turen till Kopparhatten samma dag

400 kr

Kopparhatten 

Strax över en timme aktiv ridning, varierat tempo och kuperad terräng. Många fina trav och galoppsträckor.  Vi rider på de fina ridvägarna i Söderåsens nationalpark upp till Kopparhatten och tittar på utsikten och sedan hemåt igen genom den vackra bokskogen.

Kan kombineras med ett pass på ridbanan samma dag

550 kr

Liakroken

Ca 1,5h aktiv ridning varierat tempo och flera fina sträckor som bjuder till galopp.

600 kr

Skogsrundan

Tur som tar ca 2h aktiv ridning i varierad skog, både bok, björk och barrskog, kuperad terräng, vi passerar gammalt åkerlandskap med stengärden, väldigt fina och långa trav och galopp sträckor. Vi rider till största delen i Söderåsens nationalpark men även en sträcka utanför.

700 kr

Skäralid - Nyhet 2021

Ca 2,5h aktiv ridning, varierat tempo med väldigt vacker natur och den längsta galoppsträckan som finns på någon av våra turer. I övrigt så är det en hel del klättring både upp och ner. Vi rider på de fina ridvägarna i Söderåsens nationalpark och turen går uteslutande i bokskogen. Namnet Skäralid kommer ifrån att vi rider i närområdet på båda sidorna om ravinen och ser flera delar i parken i Skäralids närmiljö. 

700 kr

Härsnäsdammarna

Tur på ca  2h 30min aktiv ridning i varierad och kuperad terräng, en hel del klättring och väldigt fina och långa trav och galopp sträckor.  Bra klättring för hästarna och vacker natur att njuta av.

800 kr

Klåveröd - Nyhet 2021

Tur på ca 3h aktiv ridning varierat tempo igenom Söderåsens Nationalpark och bort till Klåveröds strövområde. Varierad natur med allt från bokskog, beteslandskap med stengärdsgårdar till barrskog som tagen ur John Bauers Bland tomtar och troll.

Varierad terräng med allt från breda grusvägar till steniga skogsstigar.

950 kr

Liagården - Nyhet 2021

Tur på ca 3h aktiv ridning varierat tempo i kuperad terräng, väldigt fina ridvägar i Söderåsens bokskog med kuperad terräng. Vi kommer rida upp mot Hjortspånget där den som vill kan sitta av och gå för att titta på utsikten, efter det fortsätter vi mot Lierna och de fina ridvägarna i området.  Hela turen är i söderåsens nationalpark.

950 kr

Ugglerödsdalen - Nyhet 2021

Denna mysiga tur är ca 3,5h aktiv ridning. Vi kommer att rida en mycket fin slinga mellan Skäralid och Röstånga och naturen är kuperad och väldigt vacker. Mycket klättring och ett par riktigt långa galoppsträckor.

1100 kr

Kvärkskogen

Turen tar ca 3,5-4h beroende på tempo, vi rider i varierad terräng förbi Skäralid, Kopparhatten till Kvärkskogen som vi rider runt, Jättevacker natur, fina ridvägar och bitvis fantastisk utsikt då delar av ridvägen går jäms med en ravin. Vi har med oss fika och stannar för en kort bensträckare och kortare fikapaus efter vägen.      

1300 kr

Nationalparksturen - Nyhet 2021

Ca 4,5-5h tur aktiv ridning, detta är vår längsta tur, kuperad terräng och många långa trav och galoppsträckor men en stor del skritt då turen är lång där vi njuter av naturen. Vi rider både i bokskogen, björkskogen och en del barrskog, allt på fina och breda ridvägar. Vi har med oss fika och stannar för en kort bensträckare och kortare fikapaus efter vägen.

1600 kr

Guidad Ridtur söderåsens naturreservat på egen häst (pris per ekipage)


1,5h               250:-

2h                 300:-

2,5h              350:-

3h                 400:-

3,5h              450:-

4h                 500:-  

4,5h              550:-

5h                 600:-


För tur på 2,5h eller mer behöver man vara 3 ekipage som kommer.   

Gästbox

På förfrågan när våra hästar går på bete (Juni-Augusti) kan vi erbjuda gästbox/gästhage till övernattande gäster som vill ha med egen häst och rida guidade turer. 

Det ingår hö och strö, men skötsel ansvarar man själv för. Besökande hästar skall vara friska och fullt vaccinerade samt ha med sina pass. Pris per häst och natt.

300 kr