Övrig information

Boende, In och Utcheckning

Incheckning sker från kl 14 och utcheckning sker kl 12. Senare utcheckning/ tidigare incheckning kan vara möjlig efter överenskommelse förutsatt att ingen annan har bokat boendet efter/ före er.

Sänkläder, lakan, handdukar, badlakan, toapapper, diskmedel och handtvål finns i lägenheten. Det ingår ägg från gårdens frigående höns om man vill ha det i övrigt är det självhushåll. Vi vill att man lämnar bord och bänkar avtorkade, slänger sina sopor och diskar efter sig. Vi dammsuger och skurar när ni checkat ut.


Före och efter ridning

Räkna med att det tar ca 30-40 minuter efter inbokad tid innan vi kommer iväg med hästarna. Vi träffas i stallet på bestämd tid, går igenom vart vi ska rida, och vilken häst som skall ha vilken utrustning. Var och en borstar och gör iordning den häst som man ska rida. Efter ridningen så tar det ca 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen.


Betalning och avbokningsregler ridning

Betalning sker senast en vecka innan bokat datum på Swisch 1235996137 eller på Bankgiro 5603-3905.  Skriv namn och bokat datum, och tag med insättningskvitto om betalningen skett nära inpå ridningen (tex vid en bokning som kom med kort varsel).

Avbokningar görs via sms till 073-0845618 eller på mail info@bednride.se.

Pga många avbokningar senaste månaderna med kort varsel pga regn har vi skärpt våra avbokningsregler och börjat med förskottsbetalning. Nedan betalnings och avbokningsregler gäller alla ridturer som bokas from 1 Oktober 2021.


Avboka gärna i så god tid som möjligt om du får förhinder så någon annan får chansen att boka in sig.

Vi är en liten verksamhet som endast tar ett sällskap åt gången och vid avbokningar i sista stund blir det problem då vi har svårt att få in ett nytt sällskap med kort varsel. Får vi avbokningen ngn dag innan bokningen eller samma dag finns oftast inte möjlighet att hinna boka in något nytt sällskap.

Blir man sjuk kan man omboka/avboka ridningen kostnadsfritt fram till samma dag mot läkarintyg. Blir man sjuk ska man avboka.  

Vid avbokning tidigare än 1 vecka innan turridningen så återgår 100% av avgiften som är betald i förskott i samband med bokningen. 

Vid avbokning mindre än 1 vecka innan besöket återbetalas 50% av förskottsbetald avgift. 50% återbetalas ej. Vid bokning som inte är förskottsbetald förbinder sig den som bokar att betala 50% av avgiften till Tostarp Bed´n Ride till anvisat Bankgironummer eller Swisch.

Vid avbokning dagen innan eller samma dag utgår ingen återbetalning. Vid bokning som inte är betald i förskott förbinder sig den som bokar att betala hela ridavgifter till Tostarp Bed´n Ride till anvisat Bankgironummer eller Swisch.

För ryttare med egen häst kan ridningen avbokas fram till 24h innan med 100% avbokning.


Betalning och avbokningsregler boende

Blir man sjuk kan man omboka/avboka vistelsen kostnadsfritt fram till samma dag mot intyg.  

Betalning sker senast en vecka innan ankomst på Swisch 1235996137 eller på Bankgiro 5603-3905. Skriv namn och bokat datum, och tag med insättningskvitto om betalningen skett nära inpå vistelsen (tex vid en bokning som kom med kort varsel).

Vid avbokning tidigare än en vecka innan er vistelse så utgår 100% återbetalning av boendekostnaden. Vid avbokning 24 h innan vistelsen återbetalas 50%.

Vid avbokning mindre än 24 h innan er vistelse utgår ingen återbetalning om inte särskild överenskommelse har träffats vid bokningen.


Dålig väderlek

Vi rider i alla väder, lite regn eller snö är inte orsak för avbokning med kort varsel. Avbokningar med kort varsel pga väderlek följer samma avbokningsregler som ovan.

Vintertid är inte snö och is ett problem då våra hästar har snösulor och 4 broddar i varje sko.

Är det för dåligt väder i form av väldigt hårda vindar eller åska kan vi ta beslutet avboka. Vi tar det beslutet om vi ser en säkerhetsrisk med att rida den dagen. Då kontaktar vi de som skall rida på det telefonnummer som angivits vid bokningstillfället. Om vi avbokar pga farligt väder återgår 100% av bokningsavgiften.


Åldersgräns 

Vi har 15 år som åldersgräns. Vi har bara stora hästar och de lämpar sig inte för barn. 

Är man lång och väldigt duktig ryttare diskuterar gärna över telefon men som regel tar vi inga ryttare under 15 år. Om vi gör undantag ska ridande förälder vara med. 

För Guidad ridtur på egen ponny har vi ingen åldersgräns men för ryttare under 15 år vill vi att  målsman eller annan vuxen ryttare är med antingen på egen häst eller en av våra hästar.


Förkunskap

Vi tar endast emot vana ryttare som utan problem kan hantera hästar och rida en häst ordentligt i alla gångarter. Hästarna är snälla men är man nybörjare så passar inte våra turer. Har du ridit en tid på ridskola i ditt liv så brukar det inte vara något problem. 

Exempel på saker man ska kunna: Hålla tyglar på ett korrekt sätt, rida lätt i trav, galloppera i olika tempon, styra och stanna och liknande basic kunskaper. 

Upplever vi att man inte kan framföra en häst på korrekt/säkert sätt så kommer vi inte att starta ture eller avbryta turen i förtid och ta fullt betalt.


Maxvikt

Vi har olika maxvikt på våra hästar.
Harry, Yippee: 90kg
Hercules: 80kg. 

Om man är mycket tyngre än vad våra maxvikter säger när man kommer för sin ridning så tar vi full betalning och man får inte rida. Det är för att våra hästar och deras välbefinnande kommer i första hand. Då de inte är av tyngre hästraser så kan vi inte erbjuda ridning för tunga ryttare.


Försäkring

Våra hästar försäkrade hos Agria och alla som rider eller vistas runt hästarna täcks av deras olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar även man har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har snälla, stabila och säkra hästar, men all ridning sker på egen risk. Det är flyktdjur och olyckor kan hända.


Klädsel och utrustning 

Medtag egen ridutrusning. Långbyxor är ett krav. Skor man rider i ska av säkerhetsskäl ha en liten klack. Medtag ridkläder anpassat efter väder (vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig för att inte bli kall och blöt under turen). Hjälm är obligatoriskt för alla som rider hos oss. Vi har några hjälmar till låns om någon glömt men rekommenderar att ni tar med en egen. Alla under 18 som rider hos oss ska ha säkerhetsväst på sig. Egen säkerhetsväst behöver medtas då vi inte har några för utlåning.


Ha med egen hund (endast övernattande gäster får ha med hund) 

Det är tillåtet att ha med egen hund, den ska kunna vistas själv utan problem i lägenheten vid ridning. Förutom när man rider vill vi inte att man lämnar sin hund oövervakad på gården. 

Den måste vara rumsren. Hundar får inte sova i sängar eller soffor i lägenheten utan ni behöver ta med en sängplats till er hund. 

Vi har katter och höns som går lösa på gården som inte vill bli jagade. Vi har även tre hundar. Besökande hundar får ej vara lösa och vi ber er att plocka upp efter er hund. 

Man blir ersättningsskyldig för skador i lägenheten orsakade av medtagen hund.