Övrig information

Boende, In och Utcheckning

Incheckning sker från kl 14 och utcheckning sker kl 12. Senare utcheckning kan vara möjlig efter överenskommelse förutsatt att ingen annan har bokat boendet efter er.

Sänkläder, lakan, handdukar, badlakan, toapapper, diskmedel och handtvål finns i lägenheten. Det ingår ägg från gårdens frigående höns om man vill ha det i övrigt är det självhushåll. Vi vill att man lämnar bord och bänkar avtorkade, slänger sina sopor och diskar efter sig. Vi dammsuger och skurar när ni checkat ut.


Före och efter ridning

Räkna med att det tar ca 30-40 minuter efter inbokad tid innan vi kommer iväg med hästarna. Vi träffas i stallet på bestämd tid, går igenom vart vi ska rida, och vilken häst som skall ha vilken utrustning. Var och en borstar och gör iordning den häst som man ska rida. Efter ridningen så tar det ca 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen.


Betalning och avbokningsregler

Betalning sker via Swish eller kontant på plats. Om du får förhinder kan du avboka och få full återbetalning om du avbokar senast kl 13 dagen innan ankomst.  

Boende och ridning  som ej avbeställts senast kl 13 dagen innan ankomst kommer att faktureras till 50%.

Pga Covid-19  har vi utökade avbokningsregler. Blir man sjuk kan man omboka vistelsen kostnadsfritt. Meddela oss så fort som möjligt innan beräknad ankomst så löser vi det.


Åldersgräns 

Vi har ingen åldersgräns, men vi har bara stora hästar och de lämpar sig inte för barn. Vi diskuterar gärna över telefon men som regel tar vi inga ryttare under 15 år. För Guidad ridtur på egen ponny har vi ingen åldersgräns men för ryttare under 15 år vill vi att  målsman eller annan vuxen ryttare är med antingen på egen häst eller en av våra hästar.


Förkunskap

Vi tar endast emot vana ryttare som utan problem kan hantera hästar i alla gångarter. Hästarna är snälla men är man nybörjare så passar inte våra turer.  


Maxvikt

Vi har olika maxvikt på våra hästar.
Harry, Yippee: 90kg
Hercules: 80kg. 


Försäkring

Våra hästar försäkrade hos Sveland och alla som rider eller vistas runt hästarna täcks av deras olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar även man har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har snälla, stabila och säkra hästar, men all ridning sker på egen risk. Det är flyktdjur och olyckor kan hända.


Klädsel och utrustning 

Medtag egen ridutrusning. Medtag ridkläder anpassat efter väder (vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig). Hjälm är obligatoriskt för alla som rider hos oss. Vi har några hjälmar till låns om någon glömt men rekommenderar att ni tar med en egen. Alla under 18 som rider hos oss ska ha säkerhetsväst på sig. Egen väst behöver medtas då vi inte har några för utlåning.


Ha med egen hund (endast övernattande gäster får ha med hund) 

Det är tillåtet att ha med egen hund, den ska kunna vistas själv utan problem i lägenheten vid ridning. Förutom när man rider vill vi inte att man lämnar sin hund oövervakad på gården. Den måste vara rumsren. Hundar får inte sova i sängar eller soffor i lägenheten utan ni behöver ta med en sängplats till er hund. Vi har katter och höns som går lösa på gården som inte vill bli jagade. Vi har även två hundar. Besökande hundar får ej vara lösa och vi ber er att plocka upp efter er hund. Man blir ersättningsskyldig för skador i lägenheten orsakade av medtagen hund.